JAFFA DALED
Het gebouw is gerenoveerd en energie effectief gemaakt, zowel voor de kou als voor de warmte. Voor veiligheidsredenen is er een video intercom geïnstalleerd.
De hulpprogramma’s bieden alomvattende hulp voor opleiding, voeding, recreatie en therapie aan kinderen en teenagers in risicovolle situaties. Er wordt speciale hulp geboden aan 15 Ethiopische jongens en er is een nieuw programma speciaal voor teenagers (meisjes). Al deze kinderen zijn getraumatiseerd door hun achtergrond en hebben speciale hulp nodig om hun emotionele problemen te verwerken.
Er is een zgn. “ouder-kind-programma” voor jonge ouders uit de Ethiopische gemeenschap uit de buurt.

BET SHEMESH
Behalve de gebruikelijke uitgebreide opvoedkundige en therapeutische programma’s is er een nieuwe tak aan de programma’s toegevoegd het “AutoTech project”. Hier kunnen jongens die geen studiebollen zijn een opleiding volgen tot automonteur speciaal ook voor elektrische auto’s, de toekomst. De vergunningen voor de bouw van passende accommodatie zijn verkregen. Er komt technische apparatuur om reparaties zowel aan elektrische als aan benzine auto’s uit te voeren. Zo leren de jongens en kunnen ze auto’s repareren. Er is veel belangstelling voor dit project.

STEM MOBILES – rijdende leslokalen
Deze lokalen gaan naar de verschillende locaties van het Jaffa Instituut als ook naar scholen in achterstandswijken. Ze bereiken jaarlijks zo’n 800 kinderen.
Er is zo’n “lokaal” met allerlei technische apparaten waar kinderen techniek kunnen leren om zo een beroep te kunnen kiezen en er is een “lokaal” met een keuken waar de kinderen alles leren over voeding en ze leren er koken. Hier kunnen de deelnemers aan het programma “ouderen begeleiding” gratis lunchen.
Deze STEM mobiles gaan één keer per maand naar de Negev waar Bedoeïnen studenten lessen kunnen volgen.

BET METSUBA
I
n dit naschoolse opvangcentrum werkt het Jaffa Instituut al jaren samen met Maslul (het Pad).  In speciale fietslessen ontwikkelen de kinderen hun spieren en hun sociale vaardigheden. Ze krijgen energie en bouwen zelfvertrouwen op. Ze leren angsten te overwinnen en bereiken resultaten. Telkens kunnen 30 kinderen meedoen aan deze speciale lessen. De resultaten zijn verbluffend.