Chezky Portowicz, een brief uit het veld - Stichting Jaffa-project Nederland

Chezky Portowicz, een brief uit het veld

10 november 2023 gerry Comments Off

Ik schrijf u een brief vanuit het veld. Er is bijna een maand voorbijgegaan sinds de tragedie die ons land trof. Er werden duizenden reservisten opgeroepen. Ik was er één van.
Mijn hoofd zit vol met gedachten. Gedachten aan de rouwenden, de gegijzelden, onze soldaten in het veld, ons gehele Volk.
In één moment veranderde alles.
Sindsdien is er  de éénheid, die zo lang ontbrak. Zonder uitzondering begrijpt iedereen dat onze kracht ligt in onze éénheid en dat een tijdloos volk als het onze niets te vrezen heeft voor de lange weg die voor ons ligt.

Ik wil benadrukken dat  vanaf het allereerste begin de medewerkers en vrijwilligers van het Jaffa Instituut zich hebben verenigd om zich op een  effectieve manier in te zetten voor ons hele volk in deze tijd van oorlog.

Er werd een telefoonlijn ingesteld voor contact met de ouderen, overlevenden van de Holocaust en al diegenen die lijden onder angst en stress.

Centra van het Jaffa Instituut stelden we open voor  ontheemde gezinnen en hun kinderen aan wie we ontspanning bieden.

We vormden teams om pakketten en toerusting voor de soldaten in te pakken en naar het noord- en zuidfront te brengen.
Ik wil jullie allemaal bedanken voor de echte, compromisloze en vruchtbare samenwerking. Samen, hand in hand, en door onze krachten te bundelen zullen we goed blijven doen voor anderen. Zo vormen we een krachtig instituut dat werkt voor het volk van Israël.

Met grote waardering,

Yechezkel Portowicz