STEM Mobiles - "Rijdende leslokalen" - Stichting Jaffa-project Nederland

    Here!
  • Home
  • STEM Mobiles – “Rijdende leslokalen”

Sinds 2018 heeft het Jaffa Instituut “rijdende leslokalen”. Het zijn er intussen vier.
Ze rijden naar de diverse naschoolse opvang centra van het Jaffa Instituut en ook naar openbare scholen in achterstandswijken. Zo krijgen kansarme kinderen met diverse achtergronden kansen om deze diverse lessen te volgen. Schenker en initiatief nemer is Mark Gelfand. Zijn motto: “Techniek bereikbaar maken voor iedereen. Je weet maar nooit, als iemand toegang tot iets krijgt kan het een diamant blijken te zijn”.
Dit mooie initiatief is een wezenlijk onderdeel van de activiteiten van het Jaffa Instituut. Dit kan alleen blijven met uw steun

In ieder “rijdend leslokaal” is plaats voor 10 leerlingen en kan de leraar ieder van hen gericht uitleg geven.

Zo  krijgt elk kind toegang tot veel verschillende onderwerpen en kan het de leerkloof overbruggen die ze hebben opgelopen. Het stelt hen in staat een beroep te kiezen. De lessen ontwikkelen hun capaciteiten, hun creativiteit en hun motivatie.

De lokalen bereiken jaarlijks zo’n 800 kinderen. Er is zo’n lokaal met allerlei technische apparaten waar kinderen techniek kunnen leren om zo een beroep te kunnen kiezen en er is een “lokaal” met een keuken waar de kinderen alles leren over voeding en ze leren er koken. Hier kunnen de deelnemers aan het programma “ouderen begeleiding” gratis lunchen.

Deze STEM mobiles gaan één keer per maand naar de Negev waar Bedoeïnen kinderen lessen kunnen volgen. Dit is een groot succes. Ze kijken er telkens reikhalzend naar uit. Zo krijgen ook deze kinderen een kans.