Persoonlijke verhalen

Wat de activiteit van het Jaffa Instituut “van de bijstand naar een baan” betekende voor Orian Malka.
Ze vertelt:
“Ik kwam naar het programma na de gevangenis.

Voordat ik aan de cursus begon, was mijn persoonlijke conditie minimaal en ik voelde me beroerd.
Ik had geen gevoel erbij te horen en ik geloofde niet dat ik vooruitgang kon boeken en kon slagen op een bepaald gebied in mijn persoonlijke leven.
Op gezinsniveau heb ik veel crises en geweld meegemaakt.
Totdat ik aan het programma begon, was ik een introverte, niet-deelnemende en stille persoon.
Ik leed onder veel negatieve beschuldigingen en onder het onvermogen om positieve veranderingen in mijn leven aan te brengen.
 
Deelname aan de cursus heeft me geholpen om met veel gezinssituaties om te gaan en zelfs te weten wanneer ik moet stoppen en bepaald gedrag dat me kwetst, niet moet accepteren.
Mijn zelfvertrouwen werd sterker, ik begreep wat ik wilde en wat niet.
Waar voel ik me goed bij en waar minder.
De belangrijkste verandering die ik heb doorgemaakt, is dat ik – voor het eerst in mijn leven – voor mezelf begon op te komen en het me zelfs lukte om fysieke en mentale schade aan mij te voorkomen.
Ik heb over mezelf geleerd dat ik in staat ben om binnen het kader te volharden en niet op te geven.
Het is me gelukt om mijn oude gewoonten te veranderen en vandaag weet ik dat ik het kan!
Vandaag voel ik me veilig en capabel! Mijn doelen zijn nu om mijn plaats in de maatschappij te vinden en natuurlijk werk. Daarin vooruit te komen en niet op te geven. Om mijn schulden af ​​te betalen en gewoon anders te leven!
Ik weet dat de sky the limit is”.
 

Ludmilla’s persoonlijke verhaal:
“De voedselpakketten geven zoveel meer dan voedsel. Ze komen met een glimlach.En dan weet ik “Ik ben niet alleen op deze wereld”.

Ludmilla werd geboren in Roemenië. Ze overleefde de Shoah (Holocaust)  samen met haar moeder. Haar vader en oudere broer werden vermoord. Na de oorlog hertrouwde haar moeder met, eveneens een Holocaust overlevende, voordat ze alia maakte. Ze zijn de verschrikkingen die ze meemaakten, nooit te boven gekomen.
Ludmilla werkte vanaf jonge leeftijd, trouwde, kreeg 2 kindern en werd heel jong weduwe. Ze is trots dat ze haar kinderen goed heeft kunnen opvoeden, maar haar zoon heeft mentale problemen. Haar dochter is getrouwd. Ze spreekt soms met haar dochter en kleinkinderen, maar ziet ze nauwelijks. Ze voelt zich vaak geïsoleerd en eenzaam. Heeft gezondheidsproblemen als gevolg van ondervoeding in haar jeugd. De voedselpakketten, sociale contacten en therapeutische hulp van het Jaffa Instituut geven de kwetsbare overlevenden van de Holocaust zorg, gezelschap en de voeding die ze verdienen.

OOK Ludmilla. Maar, dat kan alleen met onze hulp. Doet u mee? Dank u wel.https://jaffaproject.nl/doneren/

“voedseldistributiecentrum”- ook voor jonge vrouwen en alleenstaande moeders

Ashira woont met haar moeder en jonge kleinzoon in een appartementje in Bat Yam. Haar leven lang heeft ze hard gewerkt in laagbetaalde baantjes om de eindjes aan elkaar te knopen. Zij en haar dochter zijn beiden alleenstaande moeders. Sinds ze tweemaal per maand een voedselpakket van het Jaffa Instituut ontvangt veranderde haar wereld. “De voedselpakketten zijn eenvoudigweg een zegen. Er zit alles in wat we nodig hebben, ook voor de baby. Ik ben het Voedseldistributiecentrum eeuwig dankbaar”.

E is een alleenstaande moeder met 5 kinderen. Ze woont in een armoedige buurt in zuid Tel Aviv. Ook zij werkte haar leven lang in laagbetaalde baantjes en kon nauwelijks rond komen. Sinds haar jongste zoon autistisch bleek te zijn werd het nog moeilijker. Ze moest speciale hulp voor hem zoeken die ze niet kon betalen. Ze werd zelf ziek en kon niet langer al dat inspannende werk doen. Via de sociale dienst ontvangt ze nu tweemaal per maand een voedselpakket van het Jaffa Instituut. “Deze voedselpakketten zijn mijnlevenslijn. Eindelijk kan ik gaan slapen in de wetenschap dat mijn kinderen geen honger hebben en mijn zoon krijgt het voedsel dat hij speciaal nodig heeft voor zijn mentale en fysieke ontwikkeling. Ik ben het Voedseldistributiecentrum heel veel dank verschuldigd”.

“van de bijstand naar een baan” – from welfare to wellbeing is een belangrijke activiteit van het Jaffa Instituut voor alleenstaande moeders die door omstandigheden buiten de maatschappij kwamen te staan. Hier kunnen ze opleidingen volgen en de meesten vinden een baan en hervinden daarmee hun gevoel van eigenwaarde. Onderstaand enkele hartenkreten die voor zich spreken.

  • Ik heb geleerd om niet op te geven.
  • Ik heb geleerd om eerst te denken voor te doen.
  • Ik heb geleerd om mijn problemen te onderkennen.
  • Ik heb geleerd om te luisteren, hoe te antwoorden en hoe met moeilijkheden om te gaan en mijn doel te bereiken. Nu weet ik hoe door het leven te navigeren.

Oxsana – cursus 33

Ik heb veel meer van dit programma geleerd dan ik verwachtte. Ik heb in deze cursus dingen geleerd die ik nooit zal vergeten. Ik zal nooit de corrigerende lessen vergeten, heb ze zelfs aan anderen doorgegeven.
Het is een gouden sleutel !
Ik heb geleerd om mezelf te accepteren zoals ik ben, met mijn tekortkomingen.
Om te luisteren.
Geduldig te zijn en bereid te  zijn om kritiek te accepteren, tot het eind te luisteren en niet meteen een oordeel klaar te hebben.
Ik heb geleerd om de juiste beslissingen te nemen en ben anders gaan denken.
Nu voel ik me sterker, gewaardeerd en geliefd.
White – cursus 32