“voedseldistributiecentrum” – ook voor jonge vrouwen en alleenstaande moeders
Ashira
woont met haar moeder en jonge kleinzoon in een appartementje in Bat Yam. Haar leven lang heeft ze hard gewerkt in laagbetaalde baantjes om de eindjes aan elkaar te knopen. Zij en haar dochter zijn beiden alleenstaande moeders. Sinds ze tweemaal per maand een voedselpakket van het Jaffa Instituut ontvangt veranderde haar wereld. “De voedselpakketten zijn eenvoudigweg een zegen. Er zit alles in wat we nodig hebben, ook voor de baby. Ik ben het Voedseldistributiecentrum eeuwig dankbaar.”

is een alleenstaande moeder met 5 kinderen. Ze woont in een armoedige buurt in zuid Tel-Aviv. Ze werkte haar leven lang in laagbetaalde baantjes en kon nauwelijks rond komen. Sinds haar jongste zoon autistisch bleek te zijn werd het nog moeilijker. Ze moest speciale hulp voor hem zoeken die ze niet kon betalen. Ze werd zelf ziek en kon niet langer al dat inspannende werk doen. Via de sociale dienst ontvangt ze nu tweemaal per maand een voedselpakket van het Jaffa Instituut.  “Deze voedselpakketten zijn mijn levenslijn. Eindelijk kan ik gaan slapen in de wetenschap dat mijn kinderen geen honger hebben en mijn zoon krijgt het voedsel dat hij speciaal nodig heeft voor zijn mentale en fysieke ontwikkeling. Ik ben het Voedseldistributiecentrum heel veel dank verschuldigd.”

“van de bijstand naar een baan” – from welfare to wellbeing is een belangrijke activiteit van het Jaffa Instituut voor alleenstaande moeders die door omstandigheden buiten de maatschappij kwamen te staan. Hier kunnen ze opleidingen volgen en de meesten vinden een baan en hervinden daarmee hun gevoel van eigenwaarde. Onderstaand enkele hartenkreten die voor zich spreken.

Ik heb geleerd om niet op te geven.
Ik heb geleerd om eerst te denken voor te doen.
Ik heb geleerd om mijn problemen te onderkennen.
Ik heb geleerd om te luisteren, hoe te antwoorden en hoe met moeilijkheden om te gaan en mijn doelen te bereiken.
Nu weet ik hoe door het leven te navigeren.

Oxsana – cursus 33

Ik heb veel meer van dit programma geleerd dan ik verwachtte.
Ik heb in deze cursus dingen geleerd die ik nooit zal vergeten.
Ik zal nooit de corrigerende lessen vergeten, heb ze zelfs aan anderen doorgegeven.
Het is een gouden sleutel!
Ik heb geleerd om mezelf te accepteren zoals ik ben, met mijn tekortkomingen.
Luisteren.
Geduldig zijn en bereid zijn om kritiek te accepteren, tot het eind te luisteren en niet meteen een oordeel klaar te hebben.
Ik heb geleerd om de juiste beslissingen te nemen en ben anders gaan denken.
Nu voel ik me sterker, gewaardeerd en geliefd.
White – cursus 32.