Hartenkreet van David Portowicz - Stichting Jaffa-project Nederland

Hartenkreet van David Portowicz

22 augustus 2023 gerry Comments Off

Op 16 september is op de joodse kalender het nieuwe jaar begonnen en daaraanvolgende feestdagen met hoop op een goed, gezond, gelukkig en voorspoedig jaar.
In Jaffa en omgeving kijken duizenden gezinnen uit naar deze periode, zij het met schroom, want door de huidige economische situatie kunnen vele inwoners onder normale omstandigheden de eindjes al niet aan elkaar knopen. Het valt hen moeilijk dat ze hun dierbaren niet van de elementaire levensbehoeften kunnen voorzien.

In het  voedseldistributiecentrum is  wekenlang hard gewerkt door honderden vrijwilligers om voedselpakketten in te pakken en te bezorgen bij de arme gezinnen, bejaarden, overlevenden van de Shoah (Holocaust) en vluchtelingen uit Oekraïne.

De pakketten bevatten 10 kilogram aan voedsel en ook vouchers om producten die aan bederf onderhevig zijn in de lokale supermarkten te kopen.

De pakketten kosten €70, maar de waarde voor deze gezinnen is niet in geld uit te drukken. Niet bezorgd te hoeven zijn of ze wel te eten zullen hebben. De feestdagen in eigen kring te kunnen vieren rond een gevulde dis. Het schept een band die onbetaalbaar is.

U, lieve vrienden die ik zo waardeer, hebben ons geholpen om onze  droom waar te maken om niemand te moeten teleurstellen. 
Ik ben u diep dankbaar en wens u en de uwen het allerbeste.

Dr. David J. Portowiczis