Tweede hartenkreet van David Portowicz - Stichting Jaffa-project Nederland

Tweede hartenkreet van David Portowicz

26 oktober 2023 gerry Comments Off

We laten David Portowicz aan het woord van wie we zojuist een e-mail ontvingen:

Lieve vrienden, ik zit op mijn kantoor en schrijf deze mail. Normaal is het hier rustig. Nu is het als een ‘mierenhoop’. We verzorgen onze kinderen, vergeten onze bejaarden niet onder wie veel overlevenden van de Holocaust. Er moeten duizenden voedselpakketten naar de soldaten en geëvacueerde families uit het zuiden en nu ook uit het noorden.

Mijn oase van rust staat op zijn kop. Onze medewerkers en vrijwilligers werken met hart en ziel om de nood te lenigen. Ik ben trots op hen.

Ik ben ook trots op u die reageerde op mijn vorige oproep. Heeft mijn oproep u niet bereikt? Het is nog niet te laat, want de oorlog lijkt nog niet teneinde. Sinds kort huisvesten we meer 150 families uit Ashkelon, Ofakim en Netivot in Bet Shemesh,  Nu hebben we de zorgen over deze gezinnen. Dat kost € 10.800 per week.

Hier komen ook soldaten onderweg naar hun volgende bestemming om even op adem te komen. 

Kortom Jaffa bevindt zich in een orkaan, als ik het zo mag zeggen.
We houden ons, en hebben ons nooit bezig gehouden met politiek, maar onze medeburgers in nood laten we niet in de kou staan.

Helpt u mee? We zijn u intens dankbaar.”